Romsdalseggen

– Skrevet av Hanna Elisabeth

Årets fineste tur begynte kl 10 om morgenen fra Vengedalssetra etter en liten busstur fra Åndalsnes. Det var forferdelig kaldt nede i dalen, men da vi var kommet opp i sola, ble det klart at mine bekymringer om for lite klær var grunnløse. Vi brukte ca 2 timer opp dalen og opp ura til toppen av eggen, hvor vi ble møtt med en utrolig utsikt ned mot Romsdalen. Fantastisk! Derfra tok vi en avstikker opp til Blånebba, noe vi ble anbefalt, og som anbefales! Fantastisk utsikt og nærhet til Store Vengetind og Romsdalshorn. Dette ble da høyeste punkt på turen, 1320 moh. Dette ble feiret med brødskive med brunost og iskald te.

 
Etter nedstigning fra Blånebba gikk vi videre ned eggen mot turens nest høyeste punkt, Mjølvafjellet, 1218 moh. Fra avstand så ikke toppen noe avskrekkende ut på meg, men veien opp skulle vise seg å være turens kanskje luftigste og bratteste punkt. Sikret med kjetting på utsatte partier, og vi kom oss helskinnet opp. Derfra kunne vi nyte «spectacular 360 degree view» som brosjyren lovte med Trollveggen, Trolltindan, Kongen, Bispen, Dronninga, Molde, havet og Tustna i det fjerne.

Turen ned fra Nesaksla (715 moh), som er den siste toppen på turen, var hard på slitne ben. Ganske bratt. «E vi nede snart no, tror du?» Men utsikten var fortsatt fantastisk, så kjedelig ble det ikke. Men vi var så glade da vi kom ned til Åndalsnes sentrum etter 9 (!) timers tur at Camilla feiret med rulling på asfalten og jeg med nok et gledesrop.
Møre og Romsdals turistforening regner med over 10 000 besøkende på eggen i år, og turen har i løpet av de siste årene blitt en snakkis. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor den er blitt så populær. Denne turen hadde alt! Sol, klar høstluft, en fantastisk utsikt over et av Norges vakreste steder, spenning i luftige partier, og sist, men ikke minst, supert turfølge. Et minne for livet!


Takk for turen!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s